Esteu aquí

Publicacions diverses

Publicacions participades per la Fundació Terra en col·laboració amb altres entitats o editorials des de 1994.

La Fundació Terra va patrocinar l'edició en llengua castellana l'any 2011 de la darrera obra de l'eurodiputat Hermann Scheer l'original de la qual en alemany fou publicada poques setmanes abans que morís de forma sobtada (octubre 2010) amb el títol: El imperativo energÉtico. Aquesta obra s'ha traduït al castellà com a homenatge pòstum a la tasca d'aquest lluitador de les energies renovables.

Quan els líders polítics fan atenció a la necessitat de reduir les emissions de diòxid de carboni per frenar l'escalfament global, es pregunten: Quina reducció és políticament viable? A l'Earth Policy Institute es pregunten una cosa diferent: Quina reducció és necessària per evitar els efectes més perillosos del canvi climàtic?

Durant 200 anys la civilització industrial ha confiat en la combustió dels abundants i barats combustibles de carboni. Però aquesta confiança continuada ha comportat perilloses conseqüències. D'una banda, hi ha la inseguretat de dependre de la regió més inestable del món - l'Orient Mitjà - agreujada per la inminencia del pic del petroli, la cada vegada major escassesa i l'escalada dels preus; per l'altra, les conseqüències de seguir cremant combustibles fòssils són potencialment catastròfiques, tal com mostra l'acceleració del canvi climàtic.

A principis de l'any 2009, el Consell per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS ) va encarregar a la Fundació Terra l'elaboració d'una sèrie de consells ecològics que es poguessin enviar al llarg de les quaranta setmanes prèvies a la Conferencia de les Parts de Copenahgue (Desembre 2009).
Estudi comparatiu entre tecnologies de cocció per calor retingut, realitzat per Helena Guillén i l'equip tècnic de Fundació Terra. L'experiència es va realitzar a Espai Solar Terra, de Cornellà de Llobregat (Barcelona, Espanya) amb la col·laboració de AlSol Tecnologies Solars, SL., des del 30 de juny fins al 2 de juliol de 2010.
Un recull de materials per treballar temes de natura, biodiversitat i alimentació des d'un punt de vista educatiu i alhora lúdic. Alguns dels materials han estat elaborats per la Fundació Terra en el marc del projecte Biodiversitat al plat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, i d'altres han estat materials escollits per la seva qualitat informativa i adequació a la temàtica del kit educatiu.

La publicació digital Fundació Terra 1994-2009, 15 anys per la Terra és una recopil·lació gràfica dels principals projectes que s'han desenvolupat des de Fundació Terra durant els últims quinze anys d'activitat de l'entitat. Recull les línees argumentals bàsiques de l'organització, el seu ideari i com han evolucionat els principals projectes al llarg d'aquests últims anys, des de la creació de la Fundació.

Costums d'un dels darrers grups indígenes llatinoamericans que conserven una cultura pròpia no occidentalitzada i un territori políticament autònom a la República de Panamà

Arrel del material desenvolupat en el projecte Biodiversitat al plat l'any 2010, i l'interès mostrat pels entorns educatius al voltant del kit pedagògic per treballar temes de natura, biodiversitat i alimentació des d'un punt de vista educatiu i alhora lúdic, la Fundació Terra ofereix la possibilitat de comprar el kit de material sota comanda amb algunes variacions. 

Amb un llenguatge senzill s'expliquen les directrius per convertir-se en una empresa respectuosa amb l'entorn. La conservació del medi ambient s'ha convertit, conjuntament amb el treball i el capital, en un dels factors claus de l'economia. Per això, és necessari desenvolupar estratègies empresarials que, respectant els criteris de conservació de l'entorn, assegurin a llarg termini l'èxit empresarial. Es tracta d'una traducció de l'alemany adaptada a la realitat ambiental de Catalunya.

Pàgines