Esteu aquí

Autonomía energética. La situación económica, social y tecnológica de la energía renovable

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
Fotografia de la portada del llibre cedida per Alberto Casas Palasa

Durant 200 anys la civilització industrial ha confiat en la combustió dels abundants i barats combustibles de carboni. Però aquesta confiança continuada ha comportat perilloses conseqüències. D'una banda, hi ha la inseguretat de dependre de la regió més inestable del món - l'Orient Mitjà - agreujada per la inminencia del pic del petroli, la cada vegada major escassesa i l'escalada dels preus; per l'altra, les conseqüències de seguir cremant combustibles fòssils són potencialment catastròfiques, tal com mostra l'acceleració del canvi climàtic.

Malgrat tot hi ha una solució: la transició cap a les fonts d'energia renovable i la generació distribuïda i descentralitzada d'energia, un model que ha estat provat, tant a nivell tecnològic, comercial com políticament, i que Scheer demostra exhaustivament en aquest llibre.

Els avantatges de l'energia renovable són tan clares que l'actual resistència a elles mereix un diagnòstic. Scheer ho aporta amb una anàlisi detallat en el qual ens mostra quins són els interessos atrinxerats que s'oposen a la transició cap a les energies renovables i què és imprescindible de fer-se per a superar aquests obstacles.

Hermann Scheer presenta alternatives per a superar els problemes i els perills de l'era de les energies fòssil i nuclear, i planteja com les energies renovables són la solució per assolir una autonomia energètica total, el gran repte per a la civilització mundial del segle XXI.

Hermann Scheer és membre del Bundestag (Parlament Alemany), president de EUROSOLAR, l'organització europea per a les energies renovables, president del Fòrum Parlamentari Internacional sobre Energies Renovables. El Dr. Scheer ha rebut nombrosos guardons, incloent el World Solar Prize i el Alternative Nobel Prize. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Terra.

Llegir un comentari sobre el llibre al portal terra.org

Descarregar un capítol del llibre: "Obstáculos mentales"
Descarregar un capítol del llibre: "¿Viviendo con energía nuclear?


Fitxa del llibre

Autor: Hermann Scheer
Matèria: Ecologia
Col·lecció: Antrazyt, 312
ISBN:978-84-9888-147-9
Pàgines: 336 amb 5 taules
Editorial: ICARIA EDITORIAL
Edició: Barcelona, novembre 2009.