Esteu aquí

Fem una muntanya de paper (1999)

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ciutadans col·laborant en la iniciativa de recollida selectiva de paper a Barcelona (1999)

El simpátic recipient emprat en la campanya per a recollir el paper usat dissenyat per Javier Mariscal

L’objectiu d’aquesta activitat era evidenciar la voluntat de l’empresa paperera StoraEnso (*) que al nostre país està compromesa amb la recollida selectiva del paper vell per usar-lo com a primera matèria per fabricar cartronet gràfic. Així mateix pretenia reforçar la tasca de l’Ajuntament de Barcelona en la recollida seletiva del paper com a responsable de la gestió d’aquesta fracció dels residus domèstics. Finalment, es cercà un diari que assumís el repte de recordar als seus lectors la necessitat de dipositar els diaris vells en el contenidor blau per a la recollida de paper usat. El Periódico de Cataluña va manifestar el seu interès a participar-hi.

Una iniciativa per promoure el reciclatge de paper usat a casa
La campanya, doncs, es va dissenyar per implicar aquestes tres entitats amb la finalitat que totes elles es beneficiesin de l’impacte mediàtic. Com a primer element es va acordar distribuir una paperera de cartró (ecopaperera) amb El Periódico de Cataluña sota el lema "Recicla la pasta" i a continuació es feu una crida ciutadana per aportar paper vell a la plaça Catalunya de Barcelona durant un dia per tal de demostrar que aquell mateix dia es podia convertir en paper nou a la factoria de cartronet gràfic d’StoraEnso Barcelona situada a uns 20 km d’aquesta ciutat. L’Ajuntament de Barcelona va facilitar la logística per organitzar aquesta diada a favor del reciclatge del paper. El resultat fou una muntanya de paper vell d’uns 5.000 kg de paper que van permetre fabricar uns 300.000 punts de llibre de cartronet gràfic reciclat que es repartiren pels volts de Sant Jordi.

L’Estudi Javier Mariscal va col·laborar en el desenvolupament de la imatge gràfica de l’ecopaperera i els missatges publicitaris difosos a través dels mitjans de comunicació (premsa i televisió).


(*) Stora Enso Barcelona formà part de Los Sostenibles (2002-2009), dins del grup d'empreses dinàmiques, responsables i sensibles a la problemàtica ecològica que col·laboraren en el manteniment del portal d'ecologia pràctica www.terra.org